Iz privatnih razloga
11

Trener Olimpika podnio ostavku iako je klub jesenji prvak Prve lige FBiH

K. H.
Esad Selimović
Esad Selimović
Esad Selimović podnio je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba FK Olimpik, potvrdio je ovaj klub na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Selimović je otkaz podnio, kako je rekao, iz privatnih razloga, a on se zahvalio svima u klubu te im poželio sve najbolje u narednom periodu.

"Odlučio sam se na ovaj potez iz privatnih razloga. Želim da se zahvalim svima u klubu od igrača preko mojih saradnika u stručnom štabu, uposlenika i Uprave kluba i želim im puno sreće u nastavku prvenstva", rekao je Esad Selimović u kratkoj izjavi za klupsku stranicu.

Također, Olimpik se zahvalio svom treneru koji je uspio prvu polusezonu u Prvoj ligi Federacije BiH završiti na prvom mjestu.

"Fudbalski klub Olimpik zahvaljuje se na njegovom dosadašnjem angažmanu, a nakon odlaska sa mjesta šefa stručnog štaba on će preuzeti neku od drugih funkcija u našem klubu. Ime novog šefa stručnog štaba biće poznato u narednim danima", poručili su iz Olimpika.

Olimpik je završio jesenji dio Prve lige FBiH na prvom mjestu sa 34 osvojena boda, dok su Goražda i TOŠK na drugom mjestu sa šest bodova manje.