Zmaj više nije kapiten
132

Trener oduzeo Ahmedhodžiću kapitensku traku, objasnio je svoju odluku

N. M.
Anel Ahmedhodžić (Foto: Twitter)
Anel Ahmedhodžić (Foto: Twitter)
Trener Sheffield Uniteda odlučio je mjesec i po prije kraja sezone promijeniti kapitena i oduzeti traku reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću (25).
U posljednjem meču popularnih Oštrica s Brammal Lanea kapiten ekipe bio je Jack Robinson, koji je ranije bio Anelov zamjenik, a trener Chris Wilder objasnio je takvu odluku.
"Razmišljanje je bilo da mi treba da se Anel koncentriše samo na svoju izvedbu i da postavim dvoje ljudi oko njega - lijevo i desno," rekao je Wilder nakon što su dva kasna gola uskratila njegovoj ekipi pobjedu nad Fulhamom (3:3) na domaćem terenu.

"Anel je, kao i ekipa, bio nedosljedan i kao jedan od naših boljih igrača trebao nam je da pruži veliku izvedbu i da se isključivo koncentrira na borbu s Munizom, a mislim da je to dobro napravio", dodao je Wilder.

Ahmedhodžić je u kapitena Sheffielda promovisan početkom decembra prošle godine i traku je nosio na 11 utakmica Premiershipa.

Podsjećamo, Sheffield je posljednjeplasirani tim na tabeli i sve je izvjesnije da će napustiti društvo najboljih na kraju sezone.