Može se raditi od kuće
6

Trener Norwicha poslao poučnu poruku: Treba u ovom svemu pronaći i nešto dobro

K. H.
Daniel Farke (Foto: EPA-EFE)
Daniel Farke (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Norwicha Daniel Farke kaže da se iz trenutne situacije može izvući puno toga pozitivnog te da je on navikao da radi od kuće i veliki dio posla obavlja u kućnim uslovima.

Frake kaže da njegovi igrači sada imaju puno više vremena da analiziraju neke stvari iz ove sezone i da je jako važno da svi pravilno treniraju prema programu koji su dobili od kluba.

"Za mene je normalno da dio posla obavljam od kuće, a iako ne možemo raditi zajedno, svakako imamo mnogo posla. Sada imamo vremena analizirati dosadašnji dio sezone mnogo detaljnije nego ranije, a svi smo u stalnom kontaktu kako bi bili spremni da se vratimo na teren. Važno je da se radi individualno na programima treninga koje su igrači dobili te da smo u stalnoj komunikaciji kako bi donosili dobre odluke", kaže Frake.

Nakon toga, trener Norwicha je poslao izuzetno počnu poruku u kojoj je rekao da je ovo savršeno vrijeme da mnogi ljudi provode više vremena sa svojom porodicom.

"Logično je da u ovakvim uslovima imate i neke privatne obaveze. Moja djeca su stalno kod kuće pa sam im nekada i ja učitelj. Svi bi mi voljeli da što prije nastavimo s normalnim radom i životom, ali sada imamo malo više vremena za stvari koje inače ne radimo, prvenstveno što se odnosi na posao i porodicu. Mislim da je izuzetno važno dobro iskoristiti vrijeme s porodicom jer je to nešto što u normalnim uslovima nemamo vremena. Treba u ovom svemu pronaći i nešto pozitivno i imati na umu da je nekim ljudima daleko gore i niko ko je zdrav ne bi se trebao žaliti u ovom trenutku", istakao je trener Norwicha.

Norwich je trenutno na posljednjoj poziciji na tabeli sa 21 osvojenim bodom, šest manje od Watforda koji je prvi iznad zone ispadanja.