Pauze i vrijeme igre
41

Trener Milana želi da se dva košarkaška pravila uvedu u nogomet

K. H.
Stefano Pioli (Foto: EPA-EFE)
Stefano Pioli (Foto: EPA-EFE)
Trener Milana Stefano Pioli kaže da bi u nogomet trebalo uvesti dva košarkaška pravila koja bi mogla znatno pomoći da se igra unaprijedi i da trener ima bolju komunikaciju s igračima.

Gost jednog od posljednjih Milanovih treninga bio je trener košarkaša Virtus Bologne Sergio Scariolo, a s tim u vezi sreo se s Piolijem i pomenuti dvojac je imao vrlo zanimljiv razgovor.

"Volio bih da više komuniciram s igračima tokom utakmice, a lično bih uveo i time-out u nogomet", rekao je Pioli i nastavio:

"U tom slučaju mogao bih dati preciznije i konkretnije instrukcije igračima, a trenutno na poluvremenu pokušavam kombinovati tehničko-taktičke savjete uz malo motivacije kako bi poluvrijeme otišlo u pravom smjeru."

Dalje je dodao kako to nije jedino košarkaško pravilo koje bi uveo u nogomet.

"Također, zalažem se za neku vrstu provjere minuta aktivne igre jer se trenutno previše vremena gubi na prekide", rekao je Pioli.

Za kraj je dodao da uopšte nema problem da se nosi sa "šampionima" u svlačionici i da se igrači tako ponašaju i van terena. Kada je tako, smatra Pioli, onda uopšte nije teško trenirati velike igrače.