Posvećen ekipi
12

Trener Milana uvjeren da Zlatan ostaje, Fiorentina za srbijanskog defanzivca traži 40 miliona

F. Z.
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Trener Milana Stefano Pioli uvjeren je kako će Zlatan Ibrahimović ostati u ekipi sa stadiona San Siro i naredne sezone, a ekipu želi dodatno pojačati dovođenjem nogometaša Fiorentine - Nikole Milenkovića.

"Samo je Atalanta u 2020. godini osvojila više bodova od nas. Izgubili smo samo derbi i to nakon sjajnog prvog poluvremena. Nije sve bilo lako ove sezone, ali Zlatan sve čini lakšim. Pogrešno je govoriti o njegovim godinama zbog toga što je on profesionalac. On na svakom treningu uči mlađe kako da budu ozbiljni i kako da imaju takmičarski duh na svakom treningu", rekao je Pioli i dodao:

"On prvi dođe na trening i posljednji je koji ode s treninga. To su izuzetno bitni i važni signali. On je podigao takmičarski duh u ekipi. Poludi zbog lošeg pasa. Svi smo uvjereni da će ostati s nama".

S druge strane Milan u svojim redovima želi vidjeti i srbijanskog defanzivca Nikolu Milenkovića, ali Fiorentina traži 40 miliona eura za usluge bivšeg nogometaša beogradskog Partizana.

Tuttosport tvrdi kako je jedina prepreka u njegovom prelasku na San Siro visina obeštećenja. Postoji mogućnost da u dogovor Milana i Fiorentine bude uključen i Brazilac Lucas Paqueta.