Ostvarili pobjedu
4

Trener Liverpoolovih rezervi oduševljen Milnerovim ponašanjem i Kloppovom porukom na kraju

K. H.
Neil Critchley (Foto: EPA-EFE)
Neil Critchley (Foto: EPA-EFE)
Trener rezervne ekipe Liverpoola Neil Critchley bio je oduševljen nakon pobjede njegovih igrača protiv Shrewsburyja u meču FA cupa kojim su izborili plasman u osminu finala ovog takmičenja.
Critchley je nakon meča otkrio da je pozitivno iznenađen ponašanjem igrača Liverpoola Jamesa Milnera koji je njemu i njegovim igračima pružao veliku podršku tokom utakmice, a istakao je posebno poštovanje prema ovom polivalentnom igraču zbog načina na koji je tražio dopuštenje da bude uz tim.

"Milner je bio veoma aktivan iza mene. Dan prije utakmice je trenirao s nama i pitao me može li doći na utakmicu, a odgovor je naravno bio pozitivan. Pokazao je veliko poštovanje samim tim što je pitao može li doći, bio je s nama u svlačionici i velika je stvar imati nekoga poput njega koji je postigao puno toga u nogometu i zna dati savjet igračima, stati uz njih i biti glasan kada je to potrebno u svlačionici. Skakao je i galamio iza mene tokom čitavog meča, a na kraju je bio oduševljen kako su momci igrali", kazao je Neil Critchley.

Također, trener Liverpoola je otkrio da je bio u kontaktu s Jurgenom Kloppom koji je, prema njegovim riječima, bio oduševljen nakon meča.

"Klopp nas je kontaktirao na dan utakmice i bodrio nas je. Na kraju je bio oduševljen nastupom, potpuno nam je vjerovao i rekao samo da igramo na Liverpoolov način, jer tako igra prvi tim. To smo mi, to smo radili i za to smo se zalagali, vjerujemo u to i spremni smo na takav način igre", kazao je Critchley.

Liverpool će u osmini finala igrati protiv Chelseaja, a nije poznato s kojim timom će se Klopp suprotstaviti Plavcima.