Nakon poraza od West Bromwicha
2

Trener Liverpoola: Ne mogu kriviti igrače, dali su sve od sebe

Totalsport
Brendan Rodgers (Foto: Arhiv/AFP)
Brendan Rodgers (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon domaćeg 2-0 poraza od West Bromwich Albiona u 26. kolu engleskog nogometnog prvenstva trener Liverpoola Brendan Rodgers odbio je kritikuje svoj tim.

Iako su "redsi" imali terensku nadmoć i bili su opasnija ekipa tokom susreta, nisu iskoristili svoje prilike uključujući i jedanaesterac (Gerrard), što im se na kraju obilo o glavu.

WBA je tako zabio dva gola u završnici, a Liverpool je pao na tek deveto mjesto ligaške tabele.

"Igrači su dali sve od sebe. Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj nismo mogli prvi dati gol. Ne mogu kriviti igrače, jer iako nismo bili u najboljem izdanju, stalno smo bili u ofanzivi i stvarali smo prilike. Međutim, treba odati priznanje West Bromwichu i golmanu Fosteru koji je imao neke sjajne odbrane", rekao je Rodgers.

"Ne mogu kriviti Gerrarda zbog promašenog penala, jer je imao fantastičnu utakmicu i imao ga je hrabrosti izvesti".

Prethodno je Liverpool bio u pozitivnom nizu, slavili su u vezana tri domaća susreta, dok su na dva teška gostovanja kod Arsenala i Manchester Cityja osvojili po bod.

"Razočaran sam što je naš dobar niz, posebno kod kuće, došao do kraja. Ali čeka nas važna utakmica u Evropskoj ligi u četvrtak (gostovanje kod Zenita) i bit ćemo spremni", zaključio je Rodgers.