O potezu se priča
75

Trener Leedsa objasnio zašto je njegov tim pustio gol Aston Villi

Klix.ba
Marcelo Bielsa (Foto: AFP)
Marcelo Bielsa (Foto: AFP)
Trener Leedsa Marcelo Bielsa naredio je svojim igračima u meču protiv Aston Ville da dopuste gostima neometano postizanje pogotka nakon što su oni pet minuta ranije nesportski stigli u vodstvo.

Leeds i Aston Villa igrali su derbi ovog kola Championshipa i sve do 72. minute nije bilo pogodaka, a onda je domaći igrač Mateusz Klich postiže gol u situaciji u kojoj su gostujući nogometaši zaustavili igru i prestali trčati kako bi se ukazala pomoć jednom povrijeđenom igraču na sredini terena.

Nakon toga je nastao pravi haos na terenu, pojedini igrači su čak imali i fizički obračun, a sve je završilo tako što je sudija isključio nogometaša Aston Ville El-Ghazija. Kada je susret nastavljen, Bielsa je naredio svojim igračima da puste gostujuće nogometaše da neometano s centra dođu do njihovog gola i poravnaju na 1:1.

Bielsa je nakon utakmice skromno rekao da su njegovi igrači napravili normalnu stvar i da je to osobina engleske kulture nogometa.

"Samo smo vratili gol. Nogomet u Engleskoj je poznat po posebnim sportskim sposobnostima i mislim da iz tog razloga ne moram naročito pričati o ovom što smo danas napravili. U ovoj zemlji je to normalno, a mi smo uradili ono što smo trebali uraditi", kazao je Bielsa.

Menadžer Aston Ville Dean Smith imao je samo riječi hvale za potez igrača Leedsa i njihovog trenera.

"Moram odati priznanje igračima Leedsa i njihovom treneru Bielsi što su nam dali priliku da poravnamo rezultat", kazao je Smith.

Susret je na kraju završen upravo rezultatom 1:1, a Leeds i Aston Villa plasman u Premiership tražit će kroz play-off.