Dugo vuče povredu
15

Trener Lazija zabrinuo navijače: Senad Lulić jedva hoda zbog povrede zgloba

K. H.
Senad Lulić (Foto: EPA-EFE)
Senad Lulić (Foto: EPA-EFE)
Trener Lazija Simone Inzaghi zabrinuo je navijače ovog rimksog kluba izjavom o kapitenu i reprezentativcu BiH Senadu Luliću za kojeg je rekao da zbog povrede zgloba jedva hoda te da je pod upitnikom za meč protiv Intera.
Inzaghi je rekao da Lulić već duže vrijeme ima problema sa zglobom te da je pod velikim upitnikom za derbi meč protiv Intera, dok se sigurno neće nalaziti u sastavu na sljedećem meču protiv Parme. Lazio je u srijedu igrao zaostali meč protiv Verone, a završen je rezultatom 0:0.

"Potrošili smo puno energije u prošlom meču, a između ostalih možda smo izgubili Lulića. On je jako hrabar jer već mjesec dana ima ove probleme sa zglobom, a danas je jedva hodao. On je naš kapiten i nadam se da neće dugo biti van terena i trenutno nisam siguran da će igrati protiv Intera. Zglob mu je toliko natečen da uopšte ne izgleda kao zglob", kazao je Inzaghi.

Lazio u narednom kolu gostuje Parmi, a nakon toga ga očekuje duel protiv Intera. Derbi na stadionu Olimpico igra se u narednu nedjelju, odnosno za osam dana, s početkom u 20:45 sati.