Sve ga stresiralo
0

Trener Lazija u nevjerici zbog ponašanja navijača Feyenoorda: Bacali su na nas kese s urinom

K. H.
Trener Lazija Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Lazija Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Lazija Maurizio Sarri nakon utakmice protiv Feyenoorda u Evropskoj ligi optužio je domaće navijače da su na klupu za gostujuće igrače bacali kese ispunjene urinom.
Sarri je, podsjećamo, bio vrlo nezadovoljan suđenjem bh. arbitra Irfana Peljte, no uz to je privukao veliku pažnju optužbama na račun domaćih navijača i njihovog ponašanja za vrijeme utakmice.

Nazvavši to "iritantnim", rekao je da su njega, njegove kolege i igrače koji su bili na klupi, navijači bacali kese u kojima se nalazio urin.

"Oni su na nas bacali kese pune urina s tribina, bacali su to direktno na našu klupu. To je iritantno", rekao je Sarri.

Sarrijeva ekipa na kraju je ekipa izgubila rezultatom 1:0 i ispala u Konferencijsku ligu. Lazio je na kraju imao isto bodova kao i Feyenoord i Midtjylland, ali nije prošao u nokaut fazu zbog lošije gol-razlike.

Što se tiče Peljte, on je pokazao čak osam žutih i jedan crveni karton Sarrijevim igračima, a pokazao je javnu opomenu i italijanskom stručnjaku.

Sarri smatra da je Peljto nije imao utakmicu pod kontrolom, a otišao je toliko daleko da je poručio da bi sinoć bh. sudija svojim potezima iznervirao i katoličkog sveca Pija iz Pietrelcine.