Nezadovoljni Sarri
37

Trener Lazija se nakon Irfana Peljte obrušio i na čuvenog engleskog sudiju

E. B.
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Lazija su sinoć s 1:0 savladali Cluj u prvom susretu play-offa Konferencijske lige, a trener italijanskog kluba Maurizio Sarri je bio bijesan na čuvenog engleskog sudiju Craiga Pawsona.
Pawson je već u 15. minuti pokazao direktan crveni karton štoperu Lazija Patricu, a do kraja susreta je podijelio i šest žutih kartona.

Sarri smatra kako je Patricovo isključenje bio u potpunosti pogrešna odluka Pawsona.

"Patric je napravio faul 20 metara od kaznenog prostora i nije bio posljednji igrač odbrane. Nevjerovatno je da takav sudija sudi evropske utakmice. Direktno je izmijenio tok utakmice izmišljenim crvenim kartonom, a poslije je podijelio još žutih kartona objema ekipama bez ikakve potrebe. Nadam se da je to uradio samo zato jer je loš sudija", rekao je Sarri, kojem ovo nije prvi put da kritikuje arbitre ove sezone.

U posljednjem evropskom meču Lazija koji je odigran prije tri mjeseca obrušio se i na našeg najboljeg sudiju Irfana Peljtu.

Peljto je dijelio pravdu na utakmici posljednjeg kola Evropske lige u kojem je Lazio izgubio od Ferenvcaroša rezultatom 1:0 i ispao u Konferencijsku ligu.

Peljto je pokazao čak osam žutih i jedan crveni karton Sarrijevim igračima, a pokazao je javnu opomenu i italijanskom stručnjaku.

"Tokom utakmice sudija bi iznervirao i sveca Pija, tretirani smo veoma loše. Sudije su bile zbunjene, golu su prethodila dva faula. Da sam ja predsjednik kluba, ne bih ni igrao Ligu konferencije", poručio je tada razočarani Sarri.