"Nekorektno prema nama"
0

Trener Igmana kritikovao stručni štab Želje, Bašić odgovorio: To su ljepota i strast nogometa

D. P.
Trenutak kada su emocije "uzavrele" na klupi (Foto: I. L./Klix.ba)
Trenutak kada su emocije "uzavrele" na klupi (Foto: I. L./Klix.ba)
Nakon pogotka za pobjedu Željezničara nad Igmanom (1:0) u završnici utakmice, uslijedile su tenzije između dvije klupe sa stručnim štabovima obje ekipe, a to su prokomentarisali treneri nakon utakmice.

Željezničar je golom Edina Cocalića iz 86. minute slavio pobjedu nad Igmanom rezultatom 1:0. Taj pogodak "burno" su proslavili Plavi, posebno trener Nermin Bašić, a to su mu zamjerili s klupe Igmana pa je tu bilo neželjenih tenzija nakon meča.

Prvo je pred kamere Arena Sport TV-a izašao Dženis Ćosić, trener Igmana koji je čestitao Željezničaru na pobjedi, ali i poručio da je odnos prema klupi Igmana bio nekorektan.

"Smatram da je ovo najbolja naša utakmica u prvom dijelu prvenstva. Odigrali smo hrabro i odvažno i mogu igračima čestitati. Primili smo gol iz standardne situacije. To je završnica i sigurno je da je malo pala koncentracija. Nismo zaslužili ovaj poraz. Tenzije i odnos prema našoj klupi apsolutno nije bio korektan, to ne treba da se dešava na ovakvim utakmicama", rekao je Ćosić.

Nakon toga pred kamerama se pojavio trener Željezničara Nermin Bašić koji poručuje da su strast i emocije ustvari ljepota nogometa.

"To je ljepota i strast nogometa. To nije pozorište, ko to želi, neka ide u pozorište. Zaslužili smo pobjedu zbog fanatizma i trebali smo ranije riješiti utakmicu. Jako slatka pobjeda, gol je pao u osamdesetim minutama. Čestitam svojim momcima. Umor se nije osjetio od fanatizma, publika nas je nosila. Sredina je sedmice i ne znam odakle su ovi ljudi došli na tribine, hvala im. Igman je jako dobra ekipa, organizovana i znali smo da će ovako stajati. U prvom poluvremenu je bilo neizvjesno, a u drugom smo potpuno zasluženo došli do pobjede", rekao je trener Plavih.

Bašić se okrenuo i derbiju u narednom kolu kada njegov Željezničar gostuje Veležu.

"Radujemo se narednoj utakmici i onda konačno da odemo na pauzu. Idemo hrabro u Mostar", dodao je Bašić.

Željezničar i Igman poravnati su na diobi drugog mjesta s po devet osvojenih bodova, s tim da Plavi imaju utakmicu manje.