Odmah dobio otkaz
16

Trener Flamenga šamarao i udario igrača: Ovaj presedan je nadmašio svu psihičku torturu

K. H.
Pedro u dresu Flamenga
Pedro u dresu Flamenga
U redovima aktuelnog prvaka Južne Amerike - ekipe Flamenga, došlo je krajnje nezavidne situacije uoči meča osmine finala Copa Libertadores, jer je kondicioni trener pretukao igrača Pedra.

Kako navode brazilski mediji, sukob se dogodio poslije utakmice s Atletico Mineirom, kada je Pedro odbio naredbu trenera Jorgea Sampaolija da uđe u igru u drugom poluvremenu. Kondicioni trener Pablo Fernández bio je bijesan zbog toga i potpuno je izgubio kontrolu, nakon čega je u svlačionici udario tri šamara Pedru i zatim ga udario pesnicom u glavu.

Iako je uputio javno izvinjenje, dobio je otkaz, a ovaj nogometaš dan kasnije nije došao na trening uz objašnjenje da ga zub boli.

"Mogao bih da pričam ovdje o tome kako sam dobio samo po nekoliko minuta na posljednjih nekoliko utakmica, ali ono što se desilo je mnogo ozbiljnije od bilo čega što se može desiti na terenu. Plašljivo i bez ikakvog razloga, napadnut sam. Kondicioni trener me udario u lice, a taj fizički napad je presedan i nadmašuje svu psihičku torturu koju sam trpio u posljednjih neoliko sedmica", napisao je Pedro na svom Instagram profilu i nastavio:

"Neko ko misli da ima pravo napasti drugu osobu ne zaslužuje nikada više poštovanje. Prošao sam kroz mnogo izazova u Flamengu, ali ništa ne može da se mjeri s ovim bezobrazlukom. Neka Bog oprosti osobi koja misli, da u 2023. godini fizička agresija može riješiti bilo kakav problem. Hvala Bogu na lekcijama, a ja ću okrenuti drugi obraz. Tata i mama, hvala vam na obrazovanju koje ste mi priuštili."

Trener kluba Jorge Sampaoli, iako je dobio mnoštvo pitanja novinara, govorio je kako je to tema koja će se riješiti u krugu ljudi iz kluba i "iza zatvorenih vrata", a da je on uvijek na strani "svojih igrača", tačnije Pedra u ovom slučaju.