|

Trener FK Kozara prekinuo štrajk glađu

Trener FK Kozara prekinuo štrajk glađu
3
A
Anadolija
2.12.2014. u 15:58
4
komentara
3

dijeljenja
Trener FK Kozara prekinuo štrajk glađu Srećko Gajić
"Prekinuo sam štrajk glađu. Hvala vam na podršci, moj problem je donekle riješen", rekao je novinarima Srećko Gajić, pomoćni trener Fudbalskog kluba Kozara.
"U klupskim prostorijama u kojima sam jučer počeo štrajk glađu posjetili su me čelnici FK Kozara, predvođeni predsjednikom Nebojšom Dmitrovićem, te su mi isplatili dio dugovanja. Sada koliko-toliko mogu nastaviti normalnije živjeti. Želim da svi znaju da nisam štrajkovao iz hira, već kako sam vam još juče rekao, bio sam stjeran uz zid. Nisam imao za hranu, nisam imao ništa, bio sam ponižen", rekao je Gajić za Anadolu Agency.

Gajić, koji je jedan od najboljih fudbalera kluba iz Bosanske Gradiške svih vremena, štrajk glađu počeo je tokom jučerašnjeg dana jer mu je Uprava dugovala čak 15 mjesečnih plata, kao i doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje.

Kozara je poslije jesenjeg šampionata u Prvoj ligi Republike Srpske drugoplasirana sa dva boda zaostatka za liderom Leotarom i ozbiljan je pretendent za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Međutim, misle li igrati u elitnom društvu naredne godine funkcioneri FK Kozara morat će u prvim mjesecima naredne godine izmiriti sve dugove, neke i reprogramirati kako bi mogli dobiti neophodnu licencu za nastup u bh. društvu najboljih.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...