Fizički napadnut
14

Trener crnogorske ekipe podnio ostavku nakon što su mu na sastanku s čelnicima kluba zaprijetili pištoljem

E. B.
Nenad Brnović (Foto: FS CG)
Nenad Brnović (Foto: FS CG)
Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu od andorske Santa Colome, te remija s Arsenalom u crnogorskom prvenstvu, Nenad Brnović je napustio klupu Sutjeske iz Nikšića.

Trener koji je prošle sezone osvojio Kup Crne Gore, a u prvenstvu imao isti broj bodova, ali slabiji međusobni skor od prvaka Budućnosti, iznio je šokantne tvrdnje o načinu odlaska s klupe.

Brnović tvrdi da su on i njegovi saradnici najprije verbalno, a potom i fizički napadnuti, a čak mu je zaprijećeno i pištoljem.

Brnović je istakao da su ga predsjednik Marko Mitrović i sportski direktor Igor Ćulafić optužili za sve negativno što se dešavalo u klubu.

"Povod mog obraćanja je, isključivo, nemio događaj koji se desio na sastanku uprave kluba i stručnog staba, na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog staba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti, sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke. Nakon našeg insistiranja da, na sportski i kulturan način, riješimo sve probleme i njihove zahtjeve, uslijedio je žestok atak, koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbjeđenja stadiona", poručio je Brnović.

"Uspjeli smo da se bez težih posljedica povučemo sa sastanka, gdje su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zaprijetili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbjednost. Odmah nakon toga, imali smo susret sa grupom navijača, gdje smo u potpuno korektnom i prijateljskom tonu obavili sportski razgovor", dodao je.

"Obavještavam javnost da sam zajedno sa kolegama iz stručnog štaba slučaj predao policijskim organima i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog Saveza Crne Gore na dalji postupak, u nadi da će nas oni zaštititi. Moram da naglasim da je ovo događaj kakav nikad nisam doživio u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživjeti", napisao je Brnović u obraćanju ajvnosti.