Nogomet
0

Trener Čelika zadovoljan igrom, a Musemić se navijačima zahvalio na vrijeđanju

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su u jednoj od najbitnijih utakmica Lige za opstanak uspjeli rezultatom 1:0 savladati ekipu Mladosti Doboja kod Kaknja, a treneri Čelika Pavle Skočibušić  zadovoljan je današnjom igrom zeničke jedanaestorke.

Šef stručnog štaba Mladosti Husref Musemić na konferenciji za novinare se zahvalio navijačima na vrijeđanju.

"Pokazali smo da možemo da igramo. Prvo poluvrijeme smo imali jednu loptu prema golu, a u drugom smo bili agresivniji i možda je rezultat trebao bio bolji. Čestitke Čeliku i zahvaljujem se zeničkoj objektivnoj publici na vrijeđanju", izjavio je Musemić.

Plan ekipe Mladosti je da sa narednom utakmice riješe pitanje opstanka.

"Naš plan je da što prije riješimo opstanak. Ako možete danas završiti neki posao trebate to uraditi čim prije. Nadam se da ćemo sljedeće subote riješiti pitanje opstanka i do kraja prvenstva šansu dati mlađim igračima", zaključio je Musemić.

Trener Čelika Pavle Skočibušić zadovljan je igrom Čelika, ali je pohvalio i igru ekipe Mladosti.

"Ovo je danas bila fer i korektna igra. Hvala navijačima koji su došli po ovakom vremenu. Ova pobjeda je značajna za Čelik u borbi za opstanak, iako je bilo teško igrati danas sa ekipom Mladosti koja je pokazala da je dobro vođena i kvalitetna. Mailim da su naši igrači faktički preopterećeni i svaka utakmica je biti ili ne biti. Nismo odgovorili ekipi Mladosti kako smo trebali i imali su svojih boljih trenutaka", izjavio je Skočibušić.

Za kraj je dodao kako će crno-crvena momčad zbog današnje pobjede malo rasterećenija dočekati utakmicu sa Vitezom koja je jednako bitna na putu opstanka.