Debi na domaćem terenu
9

Trener Čelika Cihat Arslan pred utakmicu s GOŠK-om: Sutra želim pobijediti i biti sretan

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Stručni štab nogometnog kluba Čelik danas je održao konferenciju za novinare pred utakmicu s GOŠK-om, a trener crno-crvenih Cihat Arslan je kazao da želi biti sretan nakon sutrašnje utakmice.

Utakmica 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se na Bilinom Polju, a Arslan je prvo izjavio žal zbog iznenadne smrti mladog golmana Širokog Brijega Krešimira Bandića, nakon čega je prokomentarisao i sutrašnji susret.

"
Prvi put sam na svom terenu i pred svojim navijačima, ali mislim da sam došao u bolju situaciju s ekipom. Za kratko vrijeme smo napravili pozitivno zajedništvo. Ovo je doprinijelo da imamo što prije dobro postavljenu ekipu", kazao je Arslan.


Dodao je kako poštuje protivnika, ali da sutra želi pobijediti, slaviti i biti sretan.

"Očekujem dobru atmosferu jer mi u BiH imamo jednu od najjačih navijačkih grupa. Od osnivanja do danas imamo navijače koji podržavaju svoj klub. Kada smo mi sretni, želimo da i oni budu sretni. Moja ekipa i ja na terenu ćemo biti za njih", dodao je Arslan.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba


Pojasnio je kako su pratili utakmice GOŠK-a, napravili analize, ali da se nogomet igra na terenu.

"Dnevna forma je mnogo važna u nogometu. Pozicije igrača u igri su važne i zato je sve otvoreno, ali mi želimo pobijediti. Želimo pobijediti i zajedništvom vjerujem da ćemo postići cilj. Ekipu ću i danas spremati za sutrašnju utakmicu, ali još ne znam ko će igrati. Povratak igrača nakon povrede za nas je svakako zadovoljstvo."

Napadač Čelika Haris Dilaver koji do sada dao pet golova, a tri u zadnja dva kola, kazao je da je GOŠK čvrsta ekipa koja će svoju igru bazirati na odbrani.

"Doći će tražiti svoje šanse, postići rezultat, ali mi smo radili vrijedno ovu sedmicu i ispunjavali sve obaveze. Ovo je dobar stručnjak i čast nam je raditi s ovakvim trenerom. Uz maksimalan angažman nadam se da ćemo doći do željenog rezultata", izjavio je Dilaver.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Na kraju je istakao da je zadovoljan svojom formom, ali da golove ne bi mogao postići bez ekipe.

“Svi kada igramo dobro, dolaze i golovi. Podigao sam sebi samopouzdanje i nadam se da će to biti dobro i u narednim utakmicama”, zaključio je Dilaver.

Utakmica Čelika i GOŠK-a igra se 9. marta u 15 sati na stadionu Bilino Polje.