Neugodan protivnik
5

Trener Čelika Beganović realan: Bit će teško igrati protiv Borca

Piše: E. M.
Aldin Šišić i Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Aldin Šišić i Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika će sutra na stadionu Bilino Polje dočekati ekipu banjalučkog Borca, a šef stručnog štaba NK Čelik Elvedin Beganović smatra da će i remi u ovom susretu biti dobar rezultat za njegovu ekipu.

Nakon veoma teške utakmice protiv Željezničara, zeničkom premijerligašu u goste dolazi neugodni banjalučki Borac, a osim toga Zeničani će s oslabljenim igračkim kadrom ući u ovaj susret.

"Ponovo imamo nekoliko standardnih igrača koji neće nastupati u ovoj utakmici. Ovo će biti jedan veoma težak meč s protivnikom koji uvijek dolazi da se nadigrava. Na nama je da pokušamo dobro odigrati, zadovljiti sebe, a i publiku koja nas prati i podržava s tribina", kazao je šef stručnog štaba Elvedin Beganović.

U sutrašnjoj utakmici protiv Borca Beganović neće moći računati na Aidina Mahmutovića, Fenana Salčinovića i Dinu Ćemalovića, dok je nastup Zlatka Kazazića upitan.

Kapiten NK Čelik Aldin Šišić je kazao kako je Borac nezgodan protivnik, ali da će dati svoj maksimum.

"Mi smo u situaciji u kakvoj jesmo i treba biti iskren što se toga tiče. Nakon 11 kola možemo vidjeti ko može od mlađih igrača odgovoriti zahtjevima utakmice. Mi ćemo pružiti svoj maksimum i ginuti za svaku loptu. Statistika je na našoj strani jer uvijek kad smo prvi dali gol i pobijedili bismo na kraju", poručio je Šišić.

Utakmica Čelika i Borca igra se sutra na Bilinom Polju od 15 sati.