Tragedija u klubu
13

Trener Cardiffa u teškom psihičkom stanju: Ne mogu spavati i razmišljam o ostavci

Klix.ba
Neil Warnock (Foto: EPA-EFE)
Neil Warnock (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Cardiffa Neil Warnock otkrio je da već danima razmišlja o ostavci nakon tragične nesreće koju je doživio Emiliano Sala te da njemu i pojedinim igračima u klubu pomažu psiholozi.

Sala je u transferu vrijednom 17 miliona eura napustio Nantes i pojačao Cardiff, a kada se otišao pozdraviti s bivšim saigračima, nestao je na povratku između Francuske i Engleske i do dan danas nije pronađen nijedan njegov trag niti trag aviona.

Trener Cardiffa Neil Warnock otkrio je da mu nikada za 40 godina karijere nije bilo ovako teško i da često razmišlja o ostavci.

"Trener sam 40 godina i nikada u karijeri mi nije bilo ovako teško. Od kada se dogodila tragedija jedina stvar o kojoj razmišljam je ostavka. Ne vjerujem da mi se više vodi ekipa i na jednoj utakmici", rekao je vidno potreseni Warnock.

Warnock je otkrio da se i nekoliko igrača Cardiffa nalazi u teškoj psihološkoj situaciji, da često razgovaraju s psiholozima i da mu je neizdrživo biti u vlastitim mislima.

"Pokušavam spavati, ali to izgleda kao nemoguća misija. Upoznao sam tog dečka, bili smo u stalnom kontaktu zadnjih mjeseci, a pored mene još tri ili četiri igrača Cardiffa su u teškom psihičkom stanju. Pomažu nam psiholozi, a neizdrživo mi je biti u vlastitim mislima. Ja bih trebao biti motivator, ali ko će mene motivisati? Zato vam kažem, najozbiljnije razmišljam o ostavci jer kada god pokušavam raditi svoj posao uvijek pomislim: 'Ma kakav nogomet'...", završio je trener Cardiffa.

Nakon što je Velika Britanija odlučila u četvrtak prekinuti potragu za Salom, u kampanji je za privatnu misiju prikupljeno gotovo 400.000 dolara kako bi se potraga nastavila.