Nakon utakmice protiv HSV-a
0

Trener Borussije: Ja sam totalni idiot, nema dileme

Totalsport
Jürgen Klopp (Foto: AP)
Jürgen Klopp (Foto: AP)
Sjajni trener dortmundske Borussije Jürgen Klopp u petak je domaćom 2-0 pobjedom protiv HSV-a srušio bundesligaški rekord, ali je i nekontroliranim ispadom izgubio dio simpatizera.

U 41. minuti utakmice, nakon što glavni sudac utakmice Deniz Ayteki nije dosudio prekršaj HSV-ova Ze Roberta nad 18-godišnjim Borussijinim veznjakom i novopečenim njemačkim reprezentativcem Marijem Götzeom, trener domaće ekipe sukobio se s četvrtim sudijom utakmice Stefanom Trautmannom, koji ga je pokušao smiriti i poslati na klupu nakon prežestokog protesta. Klopp je potom sasvim izgubio kontrolu unijevši se u lice četvrtom sudiji, kojeg je pritom čak i udario prednjim dijelom svoje kape.

"Ja sam totalni idiot. Oko toga nema nikakve dileme", skrušeno je nakon utakmice u studiju Sky.dea priznao plavokosi trener okrenuvši ubrzo sve na humor: "Da nije bilo jake kiše, kontakt se ne bi dogodio. Naime, zaboravio sam na činjenicu da na glavi imam kačket."

Sudije su se u poluvremenu usaglasile da incident nije bio ozbiljan i nisu ga unijeli u zapisnik, te stoga Klopp neće biti kažnjen.

Borussia je novom pobjedom produljila seriju bez poraza na 11 utakmica, od čega je deset puta pobijedila u uvodnih 12 kola. Izjednačenje je to rekorda minhenskog Bayerna, kojem je to jedinom dosad uspjelo u bundesligaškoj historiji.