Veto na transfer
11

Trener Bayerna predlaže revolucionarnu ideju kojom bi povećao svoje ovlasti

K. H.
Hans-Dieter Flick (Foto: EPA-EFE)
Hans-Dieter Flick (Foto: EPA-EFE)
Trener Bayerna Hans-Dieter Flick u intervju za njemački Bild predložio je revolucionarnu ideju kojom bi trener jednog kluba mogao staviti zabranu na dovođenje pojačanja koje je klub ranije odredio.

Flick je kazao da bi trener trebao imati pravo uložiti veto na transfer koji je klub ranije dogovorio, vjerovatno misleći na to da se to dešava u slučaju kada šef stručnog štaba nije zadovoljan izborom.

"Moje mišljenje je da su važne dvije stvari: jedna je da klub mora imati filozofiju kakav nogomet želi igrati, a druga je za šta se zalaže. Zbog toga klub treba dovesti trenera kome vjeruje da će tu filozofiju sprovesti u djelo, a nakon toga se postavlja pitanje koji igrači će dopuniti i pojačati postojeći tim. Kada su u pitanju pojačanja, ja smatram da trener mora imati pravo uložiti veto na transfer. Možemo otvoreno razgovarati o svemu, trenerski tim ima ideje i zbog toga je važno da se o tome razgovara", kazao je Flick.

Nakon toga, on je otkrio da Bayern traži pojačanja na tri pozicije, kako bi u rosteru od 22 igrača imali po dvije opcije na svakoj poziciji.

"Od ukupno 11 pozicija u timu, mi trenutno na osam imamo po dva igrača, što znači da na tri pozicije moramo dovesti pojačanja. Moramo pregledati igrače kako bi zajedno donijeli odluku", istakao je trener Bayerna koji je potvrdio da je izuzetno zadovoljan Coutinhom.

Flick je Bayern preuzeo u novembru prošle godine kada je klub uručio otkaz Niki Kovaču, a mjesec dana nakon toga saopćeno je da će on do kraja sezone ostati na toj poziciji te da je klub zadovoljan njegovim radom.