Čekaju se novi ugovori
4

Trener Bayerna: Igrači trebaju slijediti primjer Müllera, Klose je lojalan i obogatio bi nas

K. H.
Hans-Dieter Flick (Foto: EPA-EFE)
Hans-Dieter Flick (Foto: EPA-EFE)
Trener Bayerna Hans-Dieter Flick istakao je zadovoljstvo jer je Thomas Müller produžio ugovor s klubom te je rekao da se nada da će i ostali igrači slijediti njegov primjer.
Važni igraći Bayerna imaju ugovore s klubom do 2021. godine, a to su Manuel Neuer, Thiago i David Alabal, a nedavno su i Flick potpisao novi ugovor s klubom koji traje do 2023. godine. Ipak, da bi situacija u Bayernu u potpunosti bila mirna, potrebno je da pomenuti igrači još produže ugovor.

"Drago mi je jer je Thomas produžio ugovor, a nadam se da će još par igrača poduzeti korake u tom cilju. Dobro poznajem Neuera i naravno da razgovaramo, on zna šta mislim o njemu i šta ima u Bayernu. Uvijek sam sasvim jasno isticao koliko ga cijenim, baš kao i Alabu i Thiaga. Svi oni igraju na izuzetno visokom nivou", kazao je trener Bayerna.

Posljednjih dana pominje se mogućnost da legendarni Miroslav Klose sjedne na poziciju pomoćnog trenera Bayerna, ali 55-godišnji Flick nije otkrio previše detalja.

"Važno je da o takvim stvarima ne pričamo previše. Klose je veoma lojalan i ima mnogo vještina pa nema sumnje da bi znatno obogatio naš tim i klub", ističe Flick koji je za kraj dodao da je uključen u planiranje ekipe u budućnosti i da on i čelnici kluba zajedno razgovaraju o toj temi.