Sada je sve normalno
6

Trener Barcelone promijenio priču o Rakitiću te dokazao da je s njim imao problem

K. H.
Rakitić i Valverde (Foto: EPA-EFE)
Rakitić i Valverde (Foto: EPA-EFE)
Trener Barcelone Ernesto Valverde preko noći je u potpunosti promijenio priču o hrvatskom veznjaku Ivanu Rakitiću koji u posljednje vrijeme sve više dobija priliku za igru.

Rakitić ne samo da igra za Barcelonu, nego se u prethodnim utakmicama pokazao kao jedan od najboljih igrača ove ekipe, a posljednja četiri duela koja je počeo od prve minute je njegov tim uspio pobijediti. Prije toga uopšte nije bio u konkurenciji za igru.

Valverde je na početku sezone otpisao Rakitića bez ijednog razloga, a danas je u potpunosti okrenuo priču i govori kako na njega gleda kao na sve druge igrače, što ranije nije bio slučaj. Vjerovatno je to iz razloga što Rakitić nije želio napustiti klub tokom ljetnog prijelaznog roka i svim silama je želio ostati u Barceloni i boriti se za mjesto u prvoj postavi.

"Gledam u njega kao u ostale igrače, a znam da se o njemu, kada se približimo zimskom ili ljetnom prijelaznom roku, postavljaju slična pitanja. To što sada igra u kontinuitetu je zbog toga što je to zaslužio", kazao je Valverde novinarima na konferenciji za medije.

Rakitić je prije pet dana izjavio da se puno stvari desilo u prošlosti, ali da je najbitnije gledati naprijed i ostaviti sve iza sebe.

"Puno stvari se dogodilo u posljednjih nekoliko mjeseci, a ponekad se dese stvari koje je teško razumjeti. Sada je to sve iza mene i želim gledati naprijed. Barcelona je klub u kojem bi rado ostao i koji bi uvijek birao prije drugih, ali pod uslovom da igram standardno", rekao je ranije Rakitić.

Barcelona u narednom meču igra protiv Real Sociedada u gostima.