Klub ga pratio i kupio
11

Trener Barcelone o transferu "novog Ronalda": Nemam nikakve veze s tim

K. H.
Quique Setien (Foto: EPA-EFE)
Quique Setien (Foto: EPA-EFE)
Trener Barcelone Quique Setien rekao je da nema ništa s transferom Francisca Trincae koji je posljednjeg dana prijelaznog roka potpisao za ovaj katalonski klub.

Trincao, koji je prošlog mjeseca napunio 20 godina, u Barcelonu dolazi iz Brage a sa katalonskim klubom je potpisao saradnju do ljeta 2025. godine, a igrač kojeg nazivaju "novim Cristianom Ronaldom", će ostati do kraja sezone u Bragi koja će dobiti 31 milion eura.

Trener Barcelone je otkrio da nema ništa s ovim transferom i da je klub prije njegovog imenovanja na poziciju šefa stručnog štaba radio na dovođenju ovog igrača.

"To je posao za koji sam saznao kada sam stigao u klub. Barcelona je ranije radila na tom transferu, odnosno prije mog dolaska i ja nemam nikakve veze s tim. Nemam više šta reći o tome, iduće godine ćemo računati na ovog igrača i raditi s njim", kazao je Setien.

Također, trener Barcelone je rekao da mu se izuzetno sviđa način na koji trenira Ousmane Dembele te da očekuje od ovog igrača veliki doprinos u nastavku sezone.

Barcelona se trenutno nalazi na drugom mjestu španske La Lige sa 43 osvojena boda, tri manje od Real Madrida, a naredni meč igraju protiv Levantea na svom terenu.