Nervozni Gasperini
32

Trener Atalante opet napravio incident: Vrijeđao publiku, pa pljunuo i udario direktora Fiorentine

E. B.
Gian Piero Gasperini (Foto: EPA-EFE)
Gian Piero Gasperini (Foto: EPA-EFE)
U posljednjoj utakmici 30. kola talijanske Serie A sinoć su u Firenci nogometaši Fiorentine i Atalante remizirali rezultatom 1:1, a nakon susreta desio se veliki incident.
U glavnoj ulozi je bio trener Atalante Gian Piero Gasperini koji je napravio drugi incident u rasponu od 50-ak dana.

Nakon što je pretposljednjeg dana februara sendvičem iz automobila gađao navijače Milana nakon što je njegova ekipa izgubila u gostima rezultatom 2:0, iskusni 65-godišnji trener je sinoć otišao korak dalje, te je napravio skandal na stadionu.

Najprije se posvađao s publikom, a potom je fizički nasrnuo na sportskog direktora Fiorentine Danielea Pradea.

"Trener Atalante Gasperini je na kraju utakmice bio bijesan na navijače Fiorentine, kao i na rukovodstvo ovog kluba. 'Rasistička publika' i 'Vi ste lopovi', bile su riječi koje je Gasperini izgovorio prema publici i rukovodstvu Fiorentine. No to nije bilo sve. On je također pljunuo i udario sportskog direktora Pradea", naveo je novinar Repubblice Matteo Dovellini koji je dodao da je sve to vidio svojim očima.

Inače, što se same utakmice tiče, Atalanta je povela u 37. minuti pogotkom Joakima Maehlea, a Fiorentina je izjednačila početkom drugog poluvremena kada je dosuđen penal kojeg je realizovao Arthur Cabral.