Nogomet
0

Trener Arsenala kažnjen zbog vrijeđanja suca

FENA
Engleski nogometni savez (FA) kaznio je trenera Arsenala Arsenea Wengera s 2.500 funti zbog nedoličnog ponašanja, tj. zbog optužbe na račun linijskog suca nakon finala Liga kupa (Arsenal je izgubio od Chelsea 2:1).

FA je već ranije kaznio oba kluba sa 100.000 funti zbog nesportskog ponašanja, tj. masovne tučnjave igrača tokom sudijske nadoknade, a nakon koje su isključeni Arsenalovi Adebayor i Kolo Toure i Chelseajev Jon Obi Mikel. Arsenalov stoper Emmanuel Eboue optužen je za nasilno ponašanje jer je tokom tučnjave udario Waynea Bridgea. Sva četvorica su dobili zabranu igranja tri utakmice.

Wenger je nakon utakmice linijskog suca Howarda Webba optužio da laže nakon što je isti ustvrdio da je Emmanuel Adebayor udario Franka Lamparda i zbog toga dobio crveni karton. Lampard je kasnije izjavio da ga nitko nije udario.

"Sudac je pogriješio. Adebayor nije udario Lamparda i mi to mežemo i dokazati. To nije istina i ja to ne prihvaćam. Ne mogu prihvatiti da tako tretiraju naš klub. To je bila laž", izjavio je tada Wenger.

Wenger je ovo već treća kazna ove sezone. Sveukupno, dužan je platiti 15.000 funti. Prošli je mjesec također kažnjen s 2.500 funti zbog ponašanja tokom utakmice s Portsmouthom (2:2) koja je odigrana 16. decembra. A nešto prije toga, kažnjen je s 10.000 funti zbog sukoba s trenerom West Hama Alanom Pardewom.