Poseban zadatak
89

Trener Arminije održao motivacioni govor nakon kojeg bi drugoligaš razbio i Bayern

Piše: N. K.
Ekipa Arminije bori se za opstanak u drugoj njemačkoj ligi i trebali su pobjedu protiv Eintracht Braunschweiga u pretposljednjem kolu, a specijalnu motivaciju prije meča dobili su od pomoćnog trenera Carstena Rumpa.

Naime, ekipu vodi Jeff Saibene, ali Rump je njegov čovjek za posebne zadatke poput ovoga kad treba "nabrijati" igrače koji su prije toga četiri susreta bili bez pobjede i na ivici ispadanja u niži rang.

Igrači su zagrljeni stajali u svlačionici, a Rump je urlao u govoru koji ledi krv u žilama pa igračima nije preostalo ništa drugo nego istrčati i pregaziti protivnike rezultatom 6:0.

"Sad me dobro slušajte. Vani 25.000 ljudi čeka da izađete i eksplodirate. Obećajte mi da ćete dati sve za vaše porodice, djecu, roditelje, bake i djedove, da ćete dati sve u ovih 90 minuta i dobit ćemo. Obećavate?", urlao je Rump.

Arminia trenutno drži 15. mjesto, posljednje koje osigurava opstanak u ligi, ali München 1860 ima isti broj bodova na 16. poziciji.

Odlučit će posljednje kolo u kojem Arminia igra kod petoplasiranog Dynama iz Dresdena, dok München gostuje kod Heidenheima, koji je na osmom mjestu drugoligaške tabele.