Ligue 1
13

Treći uzastopni poraz Halilhodžićevog Nantesa kao dokaz da klub ima velike probleme

Piše: K. H.
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Nantesa koju s klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić u posljednjim sekundama primila je pogodak i doživjela je minimalan gostujući poraz od Angersa, dok je istim rezultatom Marseille kao gost pobijedio Caen.

Ovo je treći uzastopni poraz Nantesa nakon što su u prošla dva kola poraženi od Rennesa i Nimesa, a ovaj poraz samo je pokazatelj da u klubu ne vlada baš tako idealna atmosfera i da je Halilhodžić s razlogom ljut na upravu kluba koja je prodala najboljeg igrača Emiliana Salu u Cardiff.

Nantes je protiv Angersa imao nekoliko izglednih prilika, posebno u drugom poluvremenu, ali nisu uspjeli postići pogodak, a kada su svi očekivali kraj, tačnije u 94. minuti, Angelo Fulgini postiže pogodak i donosi vrijedna tri boda svojoj ekipi.

U istom terminu počeo je i meč između Caena i Marseillea, a na kraju su gosti upisali minimalnu pobjedu. Jedini pogodak za Marseille postigao je Sanson u 47. minuti, a posao ovom francuskom velikanu znatno je olakšao Guilbert koji je u 50. minuti dobio crveni karton.

Nantes je nakon novog poraza pao na 14. poziciju sa 23 osvojena boda, dok se Marseille popeo na sedmu poziciju i sada ima 31 osvojen bod i sasvim realne šanse da se dokopa plasmana u Ligu prvaka sljedeće godine.