Izvrsna prilika
126

Treći Juventusov kamp počeo u Sarajevu

Klix.ba
Juventusov kamp u Sarajevu, treći po redu, počeo je danas.

S trenerima koji su stigli iz Torina, djeca iz cijele Bosne i Hercegovine su na terenima Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS) obavila prve treninge i dojmovi su više nego fantastični, navode organizatori.

"Jako smo sretni i zadovoljni sto imamo priliku da učestvujemo na Juventus kampu", rekao je Ammar kojem je Miralem Pjanić jedan od najdražih igrača.

Mark Leander Zelenko kaže da ga je ljubav prema nogometu i Juventusu privukla na kamp.

Mak i Matea dodaju kako je kamp izvrsna prilika da nauče nešto novo i osjete magiju Juventusa, koja je stigla u Sarajevo, te da steknu nova poznanstva i iskustva.

Iz Juventus kampa ističu da su prezadovoljni odzivom dječaka i djevojčica koji će u narednih pet dana imati priliku da dva puta dnevno treniraju i uče od najboljih italijanskih trenera sve ono što uče djeca u Italiji.

Svi prijavljeni su dobili kompletnu Adidas opremu Juventusa te besplatan mjesec treninga u Juventusovoj akademiji koja već duže egzistira u glavnom gradu BiH.

"Na terenima IUS-a imamo izvrsne uslove za treninge i sretan sam što djeca mogu osjetiti kako je to nositi dres Juventusa. Naš slogan je - odgajamo ljude, pa tek onda fudbalere i svim dječacima i djevojčicama posvećujemo jako puno pažnje. To i jeste razlog zašto nismo željeli imati veliki kamp već smo se fokusirali na manji broj djece kako bi svi dobili isti tretman", rekao je Anes Memić, jedan od bh. trenera koji se edukovao u Torinu kako bi mogao raditi s djecom iz BiH.

Svi zainteresovani mogu posmatrati treninge na terenu IZUS-a na Ilidži, a po završetku kampa, Akademija Juventusa nastavlja rad te takmičenje u kantonalnoj ligi Sarajevo.