Polideportivo Ejido
0

Trećeligaš nastavlja svoj pohod kroz Kup kralja

FENA
Trećeligaš Polideportivo Ejido, koji je u šesnaestini finala izbacio favorizirani Villarreal pobijedivši ga u prvoj utakmici s nevjerojatnih 5:0 nastavlja svoj iznenađujući pohod kroz Kup kralja. U srijedu navečer na noge im je naletio Espanyol i također pognute glave napustio teren.

Doduše, prvoligaš iz Barcelone poveo je u 15. minuti susreta preko Hurtada. Ali domaćini početkom nastavka preokreću rezultat i pogocima Moline iz jedanaesterca i Julija prelaze u vodstvo 2:1. U 72. minuti Roman Martinez poravnava na 2:2, ali golemo veselje gledateljima u Ejidu donosi Chico, koji samo četiri minute kasnije topovskim udarcem s 25 metara postavlja konačnih 3:2.

Do kraja utakmice Hurtado je još stigao zaraditi i drugi žuti karton, ali nogometaši Polideportiva to nisu stigli iskoristiti da bi na uzvrat otputovali i s većom prednošću.

Druga senzacija ovogodišnjeg izdanja kupa, Real Union iz Iruna, nije uspio ponoviti spektakularan rezultat iz šesnaestine finala. Tada su, naime, izbacili veliki Real Madrid, a u prvoj su utakmici osmine finala kod kuće poklekli pred Betisom. Jedini strijelac bio je Damia u 11. minuti susreta.

Sevilla je zahvaljujući golovima Luisa Fabiana i Frederica Kanoutea iz prvog dijela imala lijepu prednost pred uzvrat, ali je Omar Bravo devet minuta prije završetka Omar Bravo postigao pogodak za Deportivo i smanjio na 2:1, te će uzvrat u La Coruni, s obzirom na trenutnu formu obje momčadi, biti vrlo neizvjestan.

Sličan je scenarij viđen i u Gijonu, gdje je Sporting protiv Valladolida do odmora poveo čak 3:0. Dvostruki strijelac bio je David Barral, a treći je pogodak dodao Carmelo. Međutim, Cannobio je u posljednjoj minuti smanjio na 3:1 i donio nadu ljubičastima da u uzvratnoj utakmici mogu izboriti četvrtfinale.

Branitelj naslova, Valencia, gostovala je u Santanderu i izborila neodlučenih 1:1. Šišmišima je veliku uslugu učinio vezni igrač Racinga, Gonzalo Colsa, poslavši u 37. minuti loptu u vlastitu mrežu. Domaćinima je izjednačenje donio Toni Moral iz slobodnog udarca deset minuta nakon poluvremena. Valencia je utakmicu okončala s devet igrača, jer su u samoj završnici isključeni Vicente i Miguel.

Uzvrati se igraju za tjedan dana.