Uoči finala
9

Trbić: Nadamo se osvajanju historijskog šestog trofeja Kupa BiH

Piše: D. B.
Tarik Trbić (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Tarik Trbić (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Nakon što je žrijebom domaćinstva finala Kupa BiH odlučeno da će Sarajevo u prvom susretu ugostiti Široki Brijeg, oficir za odnose s javnošću kluba s Koševa, Tarik Trbić, istakao je da uloga domaćina ili gosta ne igra presudnu ulogu u konačnom ishodu dvomeča.

Sarajevo je plasmanom u finale ostvarilo svoj cilj.

"Jedan od ciljeva FK Sarajevo ove sezone bio je plasman u samu završnicu Kupa BiH. Zahvaljujući dobrim nastupima trenera Mehmeda Janjoša, klub je uspio da ostvari taj cilj", izjavio je Trbić.

U Bordo taboru izuzetno respektuju protivnika, a činjenicu da uzvrat igraju u gostima ne smatraju otežavajućom okolnosti.

"Očekuje nas dvomeč protiv jedne dobre ekipe Širokog Brijega i smatramo da presudnu ulogu ne igra koja će ekipa imati pravo da prvu utakmicu igra kući ili na strani. Obje ekipe su u dosadašnjem toku takmičenja pokazale da mogu rezultat iz prve utakmice nadomjestiti ili eventualno ostvariti visoku gostujuću pobjedu", rekao je predstavnik FK Sarajevo na današnjem žrijebu.

Dodao je da se kompletan kolektiv nada osvajanju šestog trofeja u najmasovnijem bh. takmičenju.

"Nadamo se da će finalni susreti opravdati epitet velikog nogometnog spektakla, a nadamo se i dobrom suđenju te da će naša ekipa, koja definitivno posjeduje kvalitet, ostvariti historijski šesti trofej pobjednika Kupa BiH i donijeti ga u klupske vitrine", završio je Trbić.