Nesvakidašnja situacija
14

Traže euro odštete: Nakon fijaska na utakmici protiv Srbije grad Brisel podnio tužbu

H. H.
Detalji s utakmice između Belgije i Srbije (Foto: EPA-EFE)
Detalji s utakmice između Belgije i Srbije (Foto: EPA-EFE)
Grad Brisel krenuo je u ofanzivu nakon premještanja utakmice između Belgije i Srbije. Prijateljska utakmica odigrana 15. novembra je u posljednjem trenutku premještena sa stadiona King Baudouin na Den Dreef u Louvainu, a razlog je prilično nevjerovatan.

Naime stadion u Briselu bio je u previše lošem stanju. Kao razlog navode se vremenske prilike, sa previše kiše u 72 sata. Međutim, jučer je briselsko općinsko vijeće odlučilo da preduzme akciju protiv odgovornih.

Bijesni što njihov nacionalni stadion nije mogao da ugosti selekciju, odlučili su da podnesu tužbu Prvostepenom sudu u Briselu.

Na odgovornost pozivaju bivšeg šefa održavanja stadiona Davida Van Wynsberghea i njegovu kompaniju, optužujući ih da su skrivali probleme otkrivene na travnjaku.

Oni su, navodno, uočili probleme na terenu i znali su da postiji opasnost od oštećenja, ali su zanemarali nalaze i nisu poduzeli mjere da se travnjak sanira.

Grad će tražiti simboličan euro odštete, optužujući nadležne za održavanje terena za nemar. Također, naložena je precizna analiza travnjaka prije procjene mjera koje treba poduzeti da se fijasko ne ponovi.

Razmatra se i velika obnova travnjaka, uključujući i novi sistem drenaže. Čitav projekt mogao bi koštati i do 600.000 eura, navodi Sudinfo.