Nogomet
0

Travnik "uhvatio" bodove spasa, Olimpic slavio u Istočnom Sarajevu

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
Slavija - Olimpic (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što je Čelik savladao tim GOŠK-a u terminu od 17 sati, odigrano je još pet utakmica 27. kola nogometne Premijer lige BiH koje su počele u 17:30 sati.

Olimpic je na gostovanju kod Slavije u Istočnom Sarajevu došao do vrlo važne pobjede u borbi za izlazak na evropsku scenu iduće sezone.

Veldin Muharemović je pogodio u 12. minuti za vodstvo, a ispostavit će se i za pobjedu tima sa Otoke. Olimpic je slavio 1:0. Istim rezultatom je Radnik u Bijeljini savladao prijedorski Rudar. Pobjedu bijeljinskom timu donio je Katanec koji je također pogodio u 12. minuti utakmice.

Minimalnu pobjedu 1:0 ostvarila je i Zvijezda protiv Veleža u Gradačcu. Jedini gol na utakmici postigao je Diatta u 73 minuti.

Zrinjski je očekivano na svom terenu savladao fenjeraša Gradinu. Iako su gosti iz Srebrenika prvi došli u vodstvo, susret u Mostaru završen je pobjedom Zrinjskog 2:1.

Vrlo važnu pobjedu na Piroti ostvario je Travnik, koji je savladao Široki Brijeg 2:1. Ovo bi mogli biti bodovi spasa za Travnik, budući da sad imaju četiri boda više od GOŠK-a, koji je u ranijem terminu poražen od Čelika 2:1. Gabeljani zauzimaju pretposljednje mjesto koje vodi u niži rang iduće sezone.

Od 20 sati na Grbavici se igra vječiti sarajevski derbi Željezničar - Sarajevo, dok Borac u Banjoj Luci dočekuje Leotar s početkom u 20:30 sati.