Nogomet
0

"Travnik" u Fojnici na pripremnim utakmicama

ENI news
Nakon prve faze priprema obavljene na Piroti nogometaši "Travnika" od ponedjeljka borave u Fojnici, gdje će ostati sedam dana i odigrati nekoliko kontrolnih mečeva.

Do sada je "Travnik" odigrao jedan pripremni meč savladavši Sarajevo sa 3:1, u kojem su priliku da pokažu svoja znanja dobili i mnogobrojni igrači koji se nalaze na probi .Neki od njih su iskoristili svoju šansu, poput napadača Đafića.

"Naravno da će Đafić pojačati našu ekipu i pokušati zamijeniti Dudića, a još su nas pojačali Kenan Karađoz, golman Adi Adilović, te Batinić, od kojih očekujem da budu ozbiljni kanidati za prvih jedanaest", istakao je Nedžad Selimović, prvi trener Travnika.

Nakon završetka istočne tribine, koju je uspješno izgradila travnička firma „ Agrokop", dok je ekipa u Fojnici, nova uprava, u saradnji sa načelnikom općine Tahirom Lendom, čini potrebne korake ka uređenju infrastrukture na stadionu Pirota sa ciljem ispunjenja preostalih segmenata potrebnih za dobijanje licence .

"Općina je provela proceduru za nabavku i ugradnju 1.200 stolica i time ćemo ispuniti kriterij o potrebnih 3.000 stolica. Urađena su dva WC-a za navijače na centralnoj tribini, a radi se i zaštitna ograda na novoj tribini, propisani ulazi...“, naglašava Tahir Lendo.

Cilj je da se radovi završe do utakmice trećeg kola sa "Željezničarom". Od načelnika Lende saznali smo i da je završena procedura za tri LOT-a tendera za rekonstrukciju sportske dvorane na Piroti, a da su dva preostala u fazi žalbenog postupka, tako da se ubrzo očekuje početak radova, ukupne vrijednosti 5 miliona maraka .