Prva liga FBiH
90

Travnik polusezonu odigrao s tri nedozvoljena igrača, Jedinstvu pobjeda rezultatom 3:0

Piše: N. K.
Foto: Facebook/NK Jedinstvo
Foto: Facebook/NK Jedinstvo
Nogometni savez Federacije BiH dodijelio je bihaćkom Jedinstvu pobjedu u utakmici 26. kola Prve lige FBiH protiv Travnika, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Saveza.

Travnik je na terenu slavio pobjedu rezultatom 6:0, ali su čelnici Jedinstva uputili žalbu budući da su Veziri u svom sastavu imali prekomjeran broj posuđenih igrača.

Naime, prema pravilniku o registraciji, statusu i transferu igrača NS BiH, u toku takmičarske sezone klub može po osnovu ustupanja registrovati najviše četiri igrača, s tim što najviše tri mogu nastupati na jednoj utakmici.

Travnik je u prvoj polusezoni registrovao dozvoljena četiri igrača, potom raskinula ugovor s trojicom i uoči početka proljetnog dijela sezone registrovala novu trojicu. Tako su ukupno registrovali sedam posuđenih igrača.

NS FBiH je na kraju žalbu prihvatio i prema pravilniku o takmičenjima donio odluku da se utakmica registruje u korist Jedinstva rezultatom 0:3.

Zanimljivo kako su se samo u Jedinstvu sjetili pravilnika, jer da se i ranije bilo koji klub žalio, njihova žalba bila bi prihvaćena.

Ekipa iz Bihaća je s nova tri boda jako blizu opstanka u Prvoj ligi Federacije, a najugroženiji su i dalje Iskra, TOŠK, Čapljina i Igman. Posljednjeplasirani Travnik i teoretski je ispao, a traže se još dva putnika u niži rang.

Za plasman u Premijer ligu BiH bore se Sloga i Olimpik, a ekipa iz Siminog Hana ima dva boda prednosti dva kola prije kraja prvenstva.

Tabela prije današnje odluke: