BHT Premijer liga BiH
0

Travnik nanio prvi ligaški poraz Sarajevu u ovoj sezoni

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U prvoj današnjoj utakamici devetog kola BHT Premijer lige BiH Travnik je na Piroti savladao ekipu Sarajeva rezultatom 1:0.

Iako je Sarajevo dominiralo i imalo veće šanse za gol, ipak su Travničani došli do vodstva. Igrala se 25 minuta, Tabaković je odličnim šutem iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti šutirao na gol Sarajeva, Bandović je odbranio a na odbijenu loptu natrčao je Nebojša Popović i bez problema savladao golmana gostujuće ekipe.

U međuvremenu, utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta zbog baklji na terenu.

U nastavku utakmice, tačnije u 38. minuti, jedan od domaćih igrača igrao je rukom u šesnaestercu , međutim, sudija Edin Jakupović nije dosudio najstrožu kaznu za Bordo tim.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena, Sarajevo je moglo do izjednačenja preko Dupovca, međutim, rezultat se nije promijenio.

I u drugom poluvremenu, ekipa Dragana Jovića dominirala je na terenu stadiona Pirota. Prijetili su Husejinović, Dupovac, Krpić i Torlak, ali se mreža Vezira nije tresla.

U 89. minuti Adnan Smajić našao se sam ispred golmana Bandovića koji je vrhovima prstiju ipak odbranio drugi gol Travničana u današnjoj utakmici.

Za Travničane ovo je bila treća pobjeda u sezoni dok je Sarajevo prvi put poraženo.

BHT Premijer liga BiH, deveto kolo:

Travnik - Sarajevo 1:0 (Popović 25)

U toku:

FK Leotar - NK GOŠK NK Široki Brijeg - FK Velež NK Zvijezda - FK Gradina S.

FK Slavija - NK Čelik HŠK Zrinjski - FK Radnik B.

Kasnije:

Željezničar - FK Rudar Borac Banja Luka - Olimpik Sarajevo