10. kolo Premijer lige BiH
0

Travnik ide Zvijezdi, Slavija dočekuje Čelik

EMI news
Igor Jančevski
Igor Jančevski
Povoljniji zdravstveni bilten, uspješno obavljene mini pripreme u Međugorju i angažman dva provjerena nogometaša samo su neki od razloga zbog kojih u Čeliku s optimizmom dočekuju gostovanje u Istočnom Sarajevu.

Stručni štab i nogometaši Čelika pred gostovanje u Istočnom Sarajevu, gaje nadu da bi mogli doći do prvih gostujućih bodova ove jeseni.

"Igor Jančevski u Čeliku će provesti godinu, a Vedran Muratović dvije sezone. Nisu maksimalno spremni ali sigurno će nam biti od koristi u nastavku prvenstva. Slavija je uigrana, dobro organizovana ekipa koja teško preopušta domaće bodove ali mislim da smo podigli formi i da se imamo pravo nadati pozitivnom ishodu. Igrat ćemo otvoreno i pokušati doći do pobjede, tako se revanširati Slaviji za eliminaciju iz Kupa BiH“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Ivo Ištuk, trener Čelika.

Zbog povreda tehniko Čelika još uvijek ne može računati na Elvira Čolića, Armina Kapetana i Jasmina Moranjkića. Ištuk je odlučio na poziciji štopera uz Bojana Markovića staviti debitanta Damira Husića.

"Slavija nam je dužnik obzirom da nas je eliminirala iz Kup-a BiH. Oni su imali više sreće u tom takmičenju, a nadam se da ćemo mi slaviti u prvenstvu. Dobro smo radili u protekle dvije sedmice i nadam se povoljnom rezultatu, zašto ne i pobjedi, baš kao i prošle sezone“, optimista je Emir Hadžić, ponajbolji nogometaš Čelika.

Prema najavama trenera Ištuka, Čelik bi utakmicu protiv Slavije trebao početi u sastavu: Tripić, Jurčević, Mudreša, Husić, Marković, Salčinović, Purić, Jančevski, Hadžić, Šabić, Muratović (Zahirović).

Utakmica Slavija-Čelik se igra 19. oktobra u Istočnom Sarajevu sa početkom u 15 sati. Glavni sudija meča je Danijel Pajić iz Bijeljine.

Travnik pred Zvijezdu

Nogometaše Travnika nakon prvenstvene pauze i ispadanja iz Kup takmičenja očekuje novo teško iskušenje. Gostovanje u Gradačcu nudi novu šansu za popravljanje bodovnog salda.

"Zvijezda u svojoj prvoj sezoni igra odlično i svakako je favorit u ovom duelu. No, mi moramo tražiti svoju šansu u svakoj narednoj utakmici pa tako i u ovoj,“ istakao je Nedžad Selimović, trener NK Travnik.

No, da u redovima Travnika sve nije kako treba govori i podatak da je predsjednik Dževad Bećiragić stavio svoje mjesto na raspolaganje svakome ko misli da može bolje obavljati ove poslove.

U timu sa Pirote u duelu sa Zvijezdom neće biti pouzdanog "srednjaka“ Šiljka zbog žutih kartona. Vjerovatni sastav: Nurković, Terzić, Varupa, Ribić, Zeko, Helvida, Sarajčić, Pranjković, Dolić, Nemeljaković, Čurić.

Ostali parovi desetog kola Premijer lige BiH (18. i 19. oktobra): Sloboda - Široki Brijeg, Velež - Sarajevo, Modriča - Borac, Laktaši - Leotar, Željezničar - Orašje, Posušje - Zrinjski.