Nogomet
0

Travničani stigli u Švicarsku na pripreme

Sarajevo-x.com
Foto: ENI news
Foto: ENI news
Nogometaši Travnika su u poslijepodnevnim subotnjim satima krenuli na pripreme u Švicarsku koje je predsjdenik Dževad Bečiragić opisao kao historijske. Nakon 19 sati putovanja stigli su u bazu - hotel Chlostenhof u gradu Stein am Rheim koji se nalazi u blizini Schaffhausena.

"Nakon dolaska odradili smo jedan relaksirajući trening i upoznali se sa samim gradićem. Uslovi su izvrsni, teren je odličan. U ponedeljak krećemo sa ritmom od dva treninga dnevno, u 10 i 19 sati, a onda slijede utakmice", raportira iz Švicarske Nedžad Selimović, šef struke NK Travnik.

Prema planu priprema 23. juna u 17 sati u Scaffhausenu Travnik će odmjeriti snage sa švicarskim drugoligašem Scaffhausenom, 24. juna u 19 sati počinje duel sa prvoligaškom ekipom Young Boysa, 26. juna od 19 sati sa prvoligašem FC Sionom i 27. juna od 17.30 sa drugoligašem FC Winterthurom, javlja ENI news.

Također, narednih dana Travničani će provjeriti i nekoliko igrača koji bi mogli pojačati redove tima sa Pirote, a radi se o Nikoli Grubješiću, bivđem igraču Partizana, te dvojici Kamerunaca i Argentinaca.