Nogomet
1

Trapattoni: Ne preuzimam Lazio, te su neutemeljene glasine

Totalsport
Giovanni Trapattoni (Foto: AFP)
Giovanni Trapattoni (Foto: AFP)
Ugledni 74-godišnji talijanski stručnjak Giovanni Trapattoni negirao je glasine kako bi od Vladimira Petkovića mogao preuzeti kormilo Lazija, nakon što je rimska ekipa dobila samo jednu od zadnjih šest utakmica u Seriji A.

Lazio je u proteklih šest rundi nacionalnog prvenstva utržio samo šest bodova, te na tabeli drži 7. mjesto s 15 bodova iz 11 utakmica. Sve glasnije se priča kako se treneru Vladimiru Petkoviću trese stolica, a kao njegovog nasljednika spominjalo se Trapattonija, koji je bez posla nakon što je nedavno sporazumno raskinuo ugovor s Irskim nogometnim savezom, nakon neuspješne kampanje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Ne idem u Lazio, to su samo glasine i to neutemeljene. Što se tiče moje budućnosti, vodio sam razgovore s nekoliko strana i pokušat ću napraviti najbolji izbor za sebe"; izjavio je Trapattoni.

Irsku reprezentaciju vodio je od 2008. godine. Tokom respektabilne trenerske karijere vodio je između ostalih Milan, Juventus, Inter, Fiorentinu, Bayern, Benficu, Stuttgart...

Naznačio je Trapattoni povratak u talijanski nogomet.

"Italija je sjajna zemlja u kojoj sam ostvario puno uspjeha i dobio puno satisfakcije", rekao je.