Nogomet
0

Trapattoni: Khedira je ključni igrač za Juventus protiv Bayerna, a važnu ulogu ima i Mandžukić

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Juventus u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na svom stadionu u Torinu dočekuje Bayern Minhen. Prema mišljenju slavnog italijanskog trenera Giovannija Trapattonija ključni igrač Juventusa u tom okršaju bit će veznjak Sami Khedira.

Bayern je favorit za prolazak dalje, ali dolazi sa velikim problemima zbog povreda odbrambenih igrača. Jerome Boateng i Holger Badstuber imaju teške povrede, a vjerovatno neće biti ni Mehdija Benatije. Stoga, štoperske pozicije mogli bi zauzeti David Alaba i Joshua Kimmich, igrači koji su ime stekli igrajući na lijevom beku, odnosno u veznom redu.

"Allegrijevi momci će pokušati napraviti nešto značajno i moraju biti pametni u taktičkom smislu. Njemci, iako su tehnički vrlo jak tim, u određenim situacijama će imati poteškoća, a nisu bezazlene ni povrede odbrambenih igrača. Za Juve će ključno biti da Khedira bude u najboljem izdanju. Sa Njemcem u dobroj formi, Juventusova sredina poprima potputno drugačiji identitet", smatra bivši trener Milana, Juventusa, Intera i Bayern Minhena.

Pored Khedire, Trapattoni među ključne igrače ubraja i napadača Juventusa Marija Mandžukića koji je u periodu od ljeta 2012. godine do ljeta 2014. godine.

"U ovakvim utakmicama, harmonija u ekipi pravi razliku, mehanizam timova, a ne individualci. Mandžukić je također važna figura za Juventus u fazi kada nemaju loptu, i naravno zbog toga što vrlo dobro poznaje Bayern", dodao je Trapattoni.