Nogomet
0

Transferi Halilovića i Ter Stegena sada se mogu realizirati

Totalsport
Alen Halilović (Foto: AFP)
Alen Halilović (Foto: AFP)
Odmah nakon što je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila da je suspendirana kazna Barceloni, katalonski dnevnik El Mundo Deportivo je na svom portalu objavio da su transferi Alena Halilovića i Marc-Andrea ter Stegena opet aktuelni.

Barcelona je, podsjetimo, bila kažnjena zabranom dovođenja igrača u predstojeća dva prijelazna roka zbog kršenja pravila prilikom transfera maloljetnih nogometaša. FIFA je, međutim, u srijedu suspendirala kaznu dok traje žalbeni proces, što znači da će se Katalonci moći pojačati ovo ljeto.

I dok je kazna bila na snazi, nagađalo se da bi mladi nogometaš zagrebačkog Dinama Alen Halilović ipak mogao završiti na Camp Nouu jer je formalno potpisao za Barcelonu B. Kako god bilo, sada više nema nikakvih zapreka za transfer 17-godišnjeg ofanzivnog veznjaka, ali ni za dovođenje 21-godišnjeg Ter Stegena.

Da je kazna ostala na snazi, njegov dolazak bi definitivno bilo nemoguće realizirati, a ovako će Borussia Mönchengladbach, piše Mundo Deportivo, ipak inkasirati oko 12 miliona eura odštete za svog golmana koji će u Barceloni zamijeniti Victora Valdesa. Taj transfer još uvijek nije službeno potvrđen, ali to bi se trebalo dogoditi sljedećih dana.

Dakako, nakon ukidanja kazne za očekivati je da će katalonski div osigurati još poneko pojačanje, ponajprije u odbrambenoj liniji. Po španskim se medijima najviše spominje belgijski reprezentativac Jan Vertonghen iz Tottenhama.