Španski as shrvan
45

Tragično stradao jedan od najboljih prijatelja Sergija Ramosa, bili su drugovi od djetinjstva

H. H.
Zajednička fotografija iz djetinjstva koju je Ramos podijelio (Foto: Instagram)
Zajednička fotografija iz djetinjstva koju je Ramos podijelio (Foto: Instagram)
Španski defanzivac Sergio Ramos emotivnom porukom na Instagramu oprostio se od svog tragično preminulog prijatelja Santiaga Durana Alzugaraya.

Ni pobjeda u gostima nad Ajacciom niti vodstvo PSG-a u Ligue 1 ne mogu ublažiti bolan gubitak legendarnog Španca koji je poznavao svog bliskog prijatelja još od kad su bili djeca.

"Tuga je dio rastanaka, ali danas je mnogo više, to je nepravda, ljutnja i bol, za tebe, za tvoju porodicu, za sve. Hvala ti Santi što si 'učio letjeti' sve koji su imali sreće dovoljno da te poznaju i uživaju u životu s tobom. R.I.P., brate! Nedostajaćeš nam", napisao je Ramos u emotivnoj objavi na Instagramu.

Santiago Duran Alzugaray, imao je samo 36 godina, bio je pilot vatrogasaca čiji je avion trebao letjeti iz Cordobe za Galiciju. Međutim, letjelica je nestala, a Santiagovi ostaci pronađeni su u Sierra de Porto, u Zamori. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece.

Pilot je bio blizak prijatelj cijele Ramosove porodice, uključujući i sestru defanzivca PSG-a Mirian Ramos, koja se također oprostila prigodnom porukom.