Sarajevski "Bili tić"
220

Tragično preminuli Mirza Topalić dobit će mjesto u tematskom parku na Poljudu

Klix.ba
Porodica Mirze Topalića (Foto: 24sata.hr)
Porodica Mirze Topalića (Foto: 24sata.hr)
Priča o malenom nogometašu iz Sarajeva Mirzi Topaliću koji je igrao za Hajduk sve dok u desetoj godini života nije izgubio bitku sa zloćudnom bolesti odjeknula je prije tri godine regionom.

To je toliko potreslo sve navijače Hajduka da je udruženje "Bilo srce" skupilo novac i upisala Mirzino ime na treći Hajdukov dres, piše 24sata.hr.

Mnogi su već i zaboravili na malenog Mirzu, ali ne i navijači Hajduka, u čijim srcima on i dalje živi.

Zbog toga su i pokrenuli akciju i prikupili 2.000 KM kako bi Mirzino ime zauvijek ostalo upisano u tematski park koji će u sklopu akcije udruženja Naš Hajduk "Za sva vrimena" biti izgrađen ispred zapadne tribine Poljuda.

"Malo je vremena bilo potrebno da se ideja rođena na članskom forumu NH realizira u stvarnosti. Naime, nakon inicijalnog prijedloga korisnika foruma da zajedno prikupe iznos, vrlo brzo je odlučeno da se u tematski park na Poljudu "Za sva vrimena" upiše ime Mirze Topalića. U samo nekoliko dana prikupljen je potreban iznos", kazali su iz udruženja Naš Hajduk, koji najavljuju slične akcije i u budućnosti.

Priču o malenom Mirzi 24sata.hr je objavio u ljeto prošle godine, kad su njegovi roditelji i sestra po prvi put nakon njegove smrti došli na Poljud, gdje im je uručen treći dres Hajduka na kome je bilo utkano i Mirzino ime.

"Evo, ovdje su sobe u kojima smo spavali, tamo preko je restoran, trofejna dvorana, a evo i mjesta na kome se Mirza zadnji put slikao na Poljudu", rekao je Samir Topalić supruzi Mahiri i kćerki Sari, koje su prvi put od smrti sina i brata Mirze došli obići Poljud, prošetali hodnicima, popeli se na tribine s dresom na kojem je među brojnim imenima i ime njihovog Mirze.

Od Mirze su se oprostili i navijači Hajduka transparentom na kojemu je pisalo "Mirza, tiću bili, sad si gori, za Hajduk se moli".