Žestok sukob
4

Tragedija na utakmici u Hondurasu: Haos, stampedo i tri navijačke žrtve

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Navijači Olimpije i Motague sukobili su se sinoć ispred stadiona uoči utakmice nogometnog prvenstva Hondurasa i tom prilikom poginule su najmanje tri osobe.

Zvaničnici su izjavili kako je u lokalnoj bolnici primljeno sedam ljudi, od kojih je troje podleglo povredama, dok je četvoro na liječenju i u teškom stanju.

Neredi su navodno izbili kada je napadnut autobus u kome su bili igrači Motague, čija su trojica nogometaša također povrijeđena te su kratko zadržana u bolnici.

Najveći broj osoba povrijeđen je u stampedu koji je nastao na samom stadionu, na kojem je bilo 10.000 navijača u trenutku kada su nemiri počeli da se događaju na parkingu i okolnim ulicama.

Van stadiona ih je sačekao suzavac i veliki broj policajaca, koji su već bili u sukobu s pripadnicima dvije navijačke grupe.

Vrijedi istaći da je policija rasporedila oko 5.000 policajaca unutar i ispred stadiona budući da su procjene službi sigurnosti i govorile o tome kako se radi o utakmici visokog rizika, ali to, nažalost, nije spriječilo tragediju.