Ništa od penzije
18

Toure demantovao vlastitog agenta: Pripremam se da postanem trener, ali ću nastaviti igrati

Klix.ba
Yaya Toure (Foto: EPA-EFE)
Yaya Toure (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure demantovao je vlastitog agenta koji je saopćio da je 35-godišnji igrač završio karijeru.

Toure je bez kluba otkako je postigao sporazumni raskid ugovora s Olympiacosom u decembru, čime je završio četveromjesečnu epizodu u Grčkoj. Od tada nema klub, a njegov agent Dimitri Seluk je u petak putem Twittera saopćio da je Toure završio karijeru.

Međutim, Toure je to demantovao u subotu navečer dok je za Sky Sports radio kao komentator.

"Nisam završio karijeru, nastavit ću igrati. Svaki dan ima glasina o mojoj budućnosti u nogometu, ali je nogomet za mene nešto neopisivo. Igrao sam od djetinjstva i nastavit ću to činiti. Ja ću lično saopćiti kraj karijere kad odlučim tako, a ne preko nekog drugog", izjavio je Toure.

Potom se oglasio i na Twitteru.

"Bilo je mnogo konfuzije o mojoj budućnosti u posljednje vrijeme. Želim svima dati do znanja da volim nogomet i da želim igrati još nekoliko godina. Da, pripremam se za karijeru trenera, ali o tom poslu još uvijek ne razmišljam. Spreman sam i fokusiran na nove izazove u igranju nogometa. Kad vrijeme dođe, lično ću saopćiti kraj karijere, ne brinite", poručio je Toure.

Suluk je i ranije davao izjave koje su se ispostavile netačnim.