Nogomet
0

Tottiju draža Liga prvaka od Serie A

FENA
Kapiten italijanskog nogometnog prvoligaša AS Rome Francesco Totti radije bi osvojio Ligu prvaka nego talijansko prvenstvo.

Deset kola prije kraja prvenstva Roma se nalazi na drugom mjestu Serie A sa šest bodova manje od Intera, a u četvrtfinalu Lige prvaka je očekuje sudar s Manchester Unitedom.

"Da mogu birati izabrao bih naslov prvaka Evrope, međutim bilo bi sjajno i kada bi osvojili scudetto", kazao je najbolji igrač rimskog kluba.

Roma je u svojoj historiji osvojila tri naslova prvaka Italije (1942., 1983., 2001.), dok je u Kupu i Ligi prvaka najbliže naslovu bila 1984. godine kada je poražena u finalu od Liverpoola.

"Premda Inter ima šest bodova prednosti, prvenstvo nije riješeno. Vjerujem kako možemo dostići taj zaostatak," dodao je Totti.

Roma će već u srijedu imati veliki ispit, kada je očekuje gradski derbi protiv Lazia. U prvom dvoboju ove sezone "Giallorossi" su slavili 3:2, a posljednji put u jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu Roma je kao gost slavila 2006. godine.

"Svjestan sam da je to za naše navijače najvažnija utakmica ove sezone. Utakmice protiv Lazia uvijek su nešto posebno," kazao je Totti.