Nogomet
0

Totti: Vrijeđali su me na ulicama, ali ostajem u Romi

Totalsport
Francesco Totti (foto: AFP)
Francesco Totti (foto: AFP)
Kapiten nogometaša Rome, 35-godišnji Francesco Totti, brzo je povukao svoju najavu o mogućem odlasku iz kluba u kojem je proveo cijelu karijeru.

Totti je posljednjih sedmica bio suočen s brojnim kritikama, posebno nakon što je u ponedjeljak promašio penal protiv Juventusa kod rezultata 1-1, koji je bio i konačni na utakmici na Olimpicu.

Legendarni nogometaš rekao je da će napustiti klub za koji je debitirao još 1993. godine kao 16-godišnjak, ako se situacija ne promijeni. No, brzo se predomislio…

"Mogu potvrditi da su me vrijeđali na ulicama Rima. I to nisu bili navijači Lazija. No, svi se mogu opustiti, neću otići iz Rome", izjavio je Totti.

U njegovu zaštitu stao je i veznjak Daniele De Rossi, koji je protiv Juventusa silom prilika odigrao na mjestu zadnjeg odbrambenog. Svejedno je zabio vodeći gol za ''vučicu''.

"Totijevo loše raspoloženje? Njegovi problemi su i moji problemi. No, moramo pokušati ignorisati kritike koje nemaju nikakvog smisla. Čitao sam neke apsurdne tvrdnje o njegovom profesionalizmu, koje su nevjerovatne. Pa čovjek je napravio toliko puno za ovaj klub. Dovoljno je bio i sam tužan što je promašio penal, a nakon kritika je imao samo još veću gorčinu", veli De Rossi.

Deseta pozicija na tabeli, s 12 bodova zaostatka za vodećim dvojcem, Juventusom i Udineseom, sasvim je sigurno dovoljan razlog za nezadovoljstvo navijača Rome.

"Mi imamo puno manje ovlasti nego što ljudi misle. Pa nismo mi ti koji odlučujemo o pojačanjima, to je zona odgovornosti sportskog direktora", kaže De Rossi.