Razumije ga
41

Totti poručio Ronaldu: Znam kakav je osjećaj kada te gurnu u stranu

K. H.
Francesco Totti i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Francesco Totti i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Legendarni italijanski nogometaš Francesco Totti pružio je podršku Portugalcu Cristianu Ronaldu zbog situacije u kojoj se nalazi, rekavši da, gledajući njegov primjer, ima osjećaj da ponovo proživljava vlastito iskustvo.

Nakon što je napustio Juventus, Ronaldova karijera ide silaznom putanjom, a iako se prvobitno vratio u Manchester United i najavio slavan kraj karijere na mjestu gdje se afirmisao kao najbolji na svijetu, na kraju se posvađao s čelnicima kluba i trenerom te je uoči nastupa na SP-u raskinuo ugovor.

Na Mundijalu, Ronaldo je prvobitno igrao sve mečeve za Portugal od prve minute, no onda je u osmini finala protiv Švicarske te četvrtfinalu protiv Maroka sjedio na klupi, što je svakako bio veliki udarac za njega. S tim u vezi oglasio se i Totti rekavši da razumije Ronalda.

"Kada pogledate posljednjih nekoliko mjeseci koje je Ronaldo imao, čini se kao da ponovo proživljavam vlastito iskustvo", rekao je Totti na Twitch kanal Bepi TV pa nastavio:

"Mislim da mu treba pokazati malo poštovanja. Znam kakav je osjećaj biti gurnut u stranu dok si na vrhuncu."

Totti je nakon toga rekao kako još uvijek vjeruje da je Maradona bolji nogometaš od Lionela Messija, iako je napadač PSG-a "trenutno najbolji igrač na svijetu".