Prije dvije godine
13

Totti o sukobu sa Spallettijem: Nisam se mogao smiriti, četvorica su nas razdvajala

Klix.ba
Luciano Spalletti i Francesco Totti (Foto: EPA-EFE)
Luciano Spalletti i Francesco Totti (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji Romin kapiten Francesco Totti jedan dio svoje autobiografije posvetio je sukobu s nekadašnjim trenerom Vučice Lucianom Spallettijem.

Naime, do sukoba je došlo 2016. godine u svlačionici nakon jedne utakmice, a legendarni Italijan je napisao kako se nije uspio suzdržati te kako su ga četiri osobe razdvajale od trenutnog Interovog trenera.

"Kada je posljednji igrač ekipe ušao u svlačionicu, Spalletti je udario vrata i počeo vrištati. Moj ormar je bio daleko od ulaza. Nagnuo sam se odvezati zavoje, a kada sam pogledao gore, vidio sam Spallettijevo lice na udaljenosti od jednog centimetra. Rekao mi je 'Dosta. Pretvaraš se da si vođa, a igraš karte, uprkos mojoj zabrani. Ti treba da odeš. Umoran sam od tebe.' Sve vrijeme je vikao. To je bio naš posljednji sukob. Nisam se mogao smiriti i zadržati pa su nas četvorica ljudi razdvajala. Od tada je odnos između njega i mene završen", napisao je Totti.

Za Romu je igrao od od 1992. do 2017. godine, dok je Spaleti u klubu radio u dva navrata od 2005. do 2009. te od 2016. do 2017. godine.