Fabio Capello
0

"Totti je jedinstven igrač"

Totalsport
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello komplimentirao je napadaču Rome Francescu Tottiju (33), igraču kojeg je trenirao između 1999. i 2004. godine.

Totti se u nedjeljnoj utakmici 13. kola Serije A vratio nakon više od mjesec i pol dana izbivanja i povrede desnog koljena i učinio je to na spektakularan način, postigavši tri gola u domaćoj 3-1 pobjedi nad Barijem, čime se popeo na osmo mjesto vječne tabele najboljih strijelaca talijanskog nogometnog prvenstva (187 golova ukupno).

"Poput Tottija je u Italiji loptu znao udariti samo Gigi Riva (vodeći strijelac talijanske reprezentacije svih vremena s 35 golova iz 42 utakmice, op.a.). Ali Riva je to mogao učiniti samo lijevom nogom, dok Totti koristi obje noge i zna šutnuti na više načina", rekao je Capello za Il Messaggero.

"Takvi majstori kao on imaju deset udaraca po utakmici, osam u okvir gola, a njih pet je posve opasno i mogu završiti u golu. Njegova je šuterska kvaliteta jedinstvena i s godinama se ništa ne mijenja", dodao je talijanski izbornik.

S devet je golova iz osam odigranih utakmica Totti je trenutno vodeći strijelac Serije A. Prvo mjesto dijeli s Udineseoviom napadačem Antonijem Di Nataleom.